Program


Oltalmazó ég (1990) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

Oltalmazó ég (1990) / MÜPAMOZI / A fénypoéta – Vittorio Storaro fényei és színei

Oltalmazó ég - angol nyelven, magyar felirattal

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 28. hétfő, 19:00

És újra az összeszokott páros: Bernardo Bertolucci és Vittorio Storaro. 1947-ben vagyunk. New York pezsgésben. Fellélegzés a világégés traumája után. Hőseink, a zeneszerző, az ő sikeres drámaíró felesége és a barátjuk mégis hajóra szállnak. És kikötnek Észak-Afrikában. Hogy mi mozdítja ki őket New Yorkból, és mi hajtja egyre közelebb a sivataghoz? Sokféle értelmezés lehetséges. Párkapcsolatuk újraélesztése? Kalandvágy? Vagy valamiféle robinzonád lenne az egész, kitörés az olajozottan működő civilizációból? Szabadulás a megszokásoktól? Majd együtt beszélgetünk róla. Mert a szereplők közötti mikrodrámák őrülten fontosak ebben a történetben. Körülveszi őket egy idegen kultúra, valami vadság, de hőseink mintha mindig magukkal hurcolnák az idegen világban is furcsa buborékjukat. A játszmáikat.
Bernardo Bertolucci és Vittorio Storaro összeszokott páros - feltétlenül beszélnünk kell Storaro munkájáról is. Ő néhányszor már megmutatta, hogy képes alig összeegyeztethető látványokból egységes képi eposzokat teremteni, de most valami egészen másra vállalkozott. Az Oltalmazó ég a meleg, poros színek megdicsőülése a vásznon. És még ennél is több, hiszen Storaro kompozíciót még az is befolyásolja, milyen magasan jár a nap az egyes jelenetekben. És ennek jelentősége van, ugyanis az operatőr ez alkalommal sokat épít a természet képeire. Az Oltalmazó ég látványai ugyanis az emberi állapotokra reflektálnak. A hő, a por, a napszakok fényváltásai leképezik hőseink lelki állapotát. Vagy fordítva?

Ajánlatunk


Moliére komédiázik. Kifiguráz bennünket. Félelmeinket, öncsalásainkat, kicsinyességünket. Ez utolsó színdarabja. 1673. február 17-én a Képzelt beteg előadása közben a címszerepet alakító Molière a színpadon rosszul lesz, és még aznap meghal.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Még egy kört mindenkinek

Belvárosi Színház

A hatalmas sikerű dán filmből készült életigenlő színdarab beleérzéssel és humorral szembesít azzal, mivel jár, ha megpróbáljuk elengedni a kontrollt.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesülj hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!